Thema Kerkenvisie, uw kerkgebouw in de toekomst

Kerkenvisie en de toekomst van uw kerkgebouw gaat zowel over voortgaand gebruik als kerk, als over eventuele her- of nevenbestemming. Kerkenvisie is een initiatief van het ministerie van OC&W. Met subsidie van de Rijksoverheid kunnen burgerlijke gemeenten in kaart brengen welke behoeften en noden er spelen bij kerkgemeenschappen. Ook als het kerkgebouw nog tot in lengte van jaren in gebruik blijft bij de kerkelijke gemeente, dan nog is het goed vrijblijvend in gesprek te zijn met de gemeentelijke overheid.

Ook van  kerken die nog echt als kerk in gebruik zijn, komt de nadruk steeds meer te liggen op multifunctioneel gebruik. Ook dat is toekomst in de kerk.

Tijdens zowel Kerkenbeurs Noord als Zuid komen de volgende onderwerpen binnen dit thema aan de orde:

• Uw kerk geschikt maken voor nevenfuncties: wat kan en mag er?
  • Wat hebben kerken nodig om kerkenvisie optimaal te benutten?
  • Het proces in de praktijk: kerkenvisie in Ooststellingwerf.
  • Ervaringen van een kerkrentmeester met kerkenvisie.

Bekijk hier de tijdstippen waarop de presentaties en workshops plaatsvinden.

Gratis entreebewijs t.w.v. € 15,00 via de groene button bovenaan deze website met code KB2020WEB.