Samenwerking tussen Stichting ERM en Kerkenbeurs

Tijdens de editie Kerkenbeurs Nederland 2017 zullen wij samenwerken met de Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM). Enkele duizenden kerkgebouwen in Nederland hebben een monumentale status van de gemeente of Rijksoverheid. Vaak zijn deze in gebruik door een kerkelijke gemeente, vaak ook is het gebouw herbestemd en is het eigendom van een particulier of bedrijf.

In alle gevallen vraagt onderhoud en restauratie om kennis en vakmanschap. Die is te vinden bij ERM en de bedrijven die gecertificeerd zijn op basis van een ERM-richtlijn. Middels korte workshops en presentaties zal er een relevant programma zijn dat is toegespitst op beheerders en eigenaren van monumentale kerkgebouwen. Nadere details over dit programma zullen medio december worden bekend gemaakt.