Samenwerking tussen Europese kerkenbeurzen

Tijdens de Engelse kerkenbeurs Christian Resources Exhibition (CRE) in het Londense congrescentrum ExCeL, is besloten dat de kerkenbeurzen in Engeland, Italië, Polen en Nederland met elkaar zullen gaan samenwerken.

In eerste instantie bestaat de concrete samenwerking eruit dat de beursorganisaties gratis standruimte aan elkaar ter beschikking stellen, bestemd voor de beursorganisaties zelf om hun eigen beurzen te promoten. Dit maakt het voor bedrijven uit het betreffende land ook aantrekkelijk om aan te haken en eveneens standruimte te huren.

De directeur van Kerk & Gemeente, Marco van de Wetering, over de samenwerking. "Veel werk in kerken vereist specifieke kennis en ervaring. Het aantal vakmensen dat die ervaring en kennis heeft, wordt kleiner. In de toekomst zul je dus ook steeds vaker ambachtslieden en vakmensen in kerken in het buitenland zien werken. Er is geen betere plek waar je in zo korte tijd zoveel kerken kunt spreken als de verschillende kerkenbeurzen in Europa. Nederlandse bedrijven lopen voorop als het gaat om restauratie en audiotechniek en kerktelevisie."

Uitbreiding van de samenwerking en concrete toepassing zal in de loop van de komende jaren verder gestalte krijgen. De kerkenbeurzen in Duitsland en Zwitserland zullen in een later stadium aanhaken bij de samenwerking.