Nieuws

Alles behalve een verkooppraatje: ruim 80% van de stands op Kerkenbeurs Noord in Drachten is gereserveerd! De belangstelling voor deze noordelijke editie van de Kerkenbeurs blijkt groot te zijn.

Via Google Streetview kunt u alvast een kijkje nemen in de Grote Kerk in Breda. Met behulp van uw muis wandelt u door de gehele kerk en krijgt u een goede indruk van de sfeer en indeling. Eigenlijk wel de perfecte locatie voor een facilitaire vakbeurs voor kerkelijk beheerders en bestuurders!

Vandaag valt bij alle kerken in Nederland het nieuwste nummer van Kerkmagazine op de mat. De nieuwste editie van het vakblad voor kerkelijk beheerders bevat weer veel nieuws, tips en achtergrondartikelen.

In Kerkmagazine 2017-4 leest u o.a. over:

"Rutte III: Kabinet van bakfiets en kerkbank" it kopte een landelijke krant in oktober jl. Mogen we daarom ook verwachten dat het kabinet de komende tijd kerkbanken en dus ook kerken zal ondersteunen?

Het vertrouwen van bedrijven in de Kerkenbeurzen in Drachten en Breda blijkt groot te zijn. Op de Kerkenbeurs Noord in het Fries Congrescentrum is al bijna 70% van de standruimte gereserveerd. De stands op de zuidelijke Kerkenbeurs zijn al voor bijna 60% gevuld.

De reacties op de zuidelijke editie van de Kerkenbeurs zijn positief. Er wordt al volop gereserveerd voor de beurs in Breda en er worden opties genomen op stands.

Voor het eerst zullen in één jaar twee regionale Kerkenbeurzen worden georganiseerd. In Drachten zal weer de Kerkenbeurs Noord plaatsvinden. Nieuw is Kerkenbeurs Zuid in de Grote Kerk in Breda.

Naast de inmiddels gebruikelijke Kerkenbeurs Noord-Nederland organiseert Helderblauw in het voorjaar van 2018 ook een Kerkenbeurs in Zuid-Nederland. Deze regionale editie zal worden georganiseerd in de Grote Kerk in Breda op 6 en 7 april.

Vandaag valt bij alle kerken in Nederland weer de nieuwe editie van Kerkmagazine op de mat. Deze keer met veel aandacht voor monumentale kerkgebouwen. Onderwerpen zijn onder meer:

Bij elke beurs krijgen alle exposanten van ons een eigen unieke code. Daarmee kunnen zij hun relaties uitnodigen de Kerkenbeurs te bezoeken. Met de code is een entreebewijs gratis bij registratie via onze website.

Tijdens de Kerkenbeurs Nederland 2017 stonden verspreid over de beursvloer acht foto's van kerken. Bezoekers konden meedoen aan een wedstrijd door te raden in welke plaats de afgebeelde kerk staat. In totaal deden ruim 100 bezoekers mee aan de wedstrijd.

De fotogalerij van Kerkenbeurs Nederland 2017 staat online. Op vrijdag 17 maart liep een groot gedeelte van de dag een fotograaf van de beursorganisatie over de beursvloer. De reportage geeft een goede impressie van de diversiteit aan exposanten en bezoekers.

De Kerkenbeurs Nederland 2017 in de Jaarbeurs Utrecht werd afgelopen vrijdag en zaterdag bezocht door 1.655 bezoekers. Dit jaar werd met name de vrijdag zeer goed bezocht, met ruim 300 bezoekers meer dan verwacht. De verhouding vrijdag/zaterdag was ongeveer tweederde/éénderde.

Tijdens de Kerkenbeurs op 17 en 18 maart 2017 in de Utrechtse Jaarbeurs, is een filmpje gemaakt. Deze geeft een goede impressie van exposanten, bezoekers en de sfeer op de beursvloer. Het filmpje is te bekijken via onderstaande link.

In deze tijd waarin veel kerken samengaan is het juist een uitdaging om door kleur en soms door schilderingen wanden, vloeren, meubels en glas in lood bij elkaar te brengen in een nieuwe stijl die zowel liturgisch verantwoord en maar ook multifunctioneel kan zijn.

Op zaterdag 18 maart 2017 zal op de Kerkenbeurs Nederland het nieuwste boek worden gepresenteerd van Eric van den Berg, online communicatie-expert. De titel van het boek is 'Gids voor online communicatie in de kerk'.

Bijna is het zover, Kerkenbeurs Nederland 2017 gaat open! Op 17 en 18 maart gaat in de Utrechtse Jaarbeurs de landelijke vakbeurs voor kerkelijk beheer en bestuur van start. Nergens in Nederland vindt u zoveel vertegenwoordigers van kerken en kerkelijk leveranciers onder één dak.

Voor leden van de kerkenraad, parochiebestuur of oudstenraad organiseert Kerkenbeurs Nederland op vrijdag 17 maart een speciale themasessie. Daarin onderwerpen die regelmatig een vraagstuk zijn voor kerkelijk bestuurders, ongeacht hun kerkelijke denominatie.

In samenwerking met diverse onafhankelijke organisaties, onze exposanten en kerkelijk beheerders, kan Kerkenbeurs Nederland weer een zeer actueel en relevant programma aanbieden.

Aan interieur en inrichting stellen kerken vandaag de dag andere eisen dan 20 jaar geleden. Praktisch en multifunctioneel zijn belangrijke criteria. Maar het mag ook weer mooi zijn. Esthetiek is belangrijk, zeker omdat dit bij kerken samenvalt met devotie.