Maximum aantal exposanten per segment

Op Kerkenbeurs Nederland 2019 is het aantal exposanten per segment aan een maximum gebonden. Dit systeem wordt al enkele edities toegepast op sommige segmenten, maar wordt nu verbreed. Het aantal exposanten is afhankelijk van het segment waarin zij werkzaam zijn. Beeld & Geluid is een onderwerp waar een zeer groot aantal kerken mee bezig is. Er is dus een grotere vijver waarin meer leveranciers kunnen vissen. Dakdekkers zijn minder gevraagd, daarvan kunnen er dus ook minder aanwezig zijn op de beurs.

Directeur Marco van de Wetering over deze keuze: "De reden dat de organisatie hiervoor kiest is in wezen eenvoudig. Wanneer er teveel aanbod is binnen een segment, bestaat het risico dat alle exposanten binnen dat segment gematigd tevreden zijn na afloop van de beurs. Met een numerus fixus is de kans op voldoende goede leads voor een exposant veel groter. En tevreden exposanten zijn bereid in de toekomst nog eens deel te nemen aan de Kerkenbeurs.
Wij kiezen hiermee bewust voor kwaliteit boven kwantiteit. We zouden de eerste beurs niet zijn die ten onder gaat omdat het exposantenaanbod uit balans is. Exposanten en bezoekers zijn de laatste jaren tevreden over het aanbod van Kerkenbeurs. Dat houden we graag zo!"