Kerkenbeurs Zuid 'terug' naar Goes

De zuidelijke editie van de Kerkenbeurs zal in 2020 worden georganiseerd in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes. Een prachtige, monumentale kerk die prima geschikt is voor een regionale kerkenbeurs.

Daarmee keert de Kerkenbeurs een beetje terug naar Goes. In 2011 en 2014 vond in dezelfde kerk de beurs Kerk & Monument plaats. Een echte terugkeer is het niet, beide beurzen werden destijds niet door ons georganiseerd. Bij beide edities bleek dat het organiseren van een kerkenbeurs specifieke marktkennis vereist. Met name de editie in 2014 kende een dramatisch laag bezoekersaantal.  Dat was slecht voor het imago van 'kerkenbeurzen' in het algemeen. Reden voor ons om in 2015 Kerk & Monument over te nemen van de toenmalige organistor.

Toch in Goes
Na de Grote Kerk in Breda (2018) organiseert Helderblauw in 2020 de Kerkenbeurs Zuid in Goes. De reden is dat er in Zeeland nog heel veel actieve kerken zijn; niet voor niets is Zeeland deel van de'bible-belt'. Het voedingsgebied van de Zeeuwse en Zuidhollandse eilanden én West-Brabant is groot genoeg voor bedrijven om een aantrekkelijke en rendabele kerkenbeurs te hebben.
Maar, de laatste beurs in Goes was geen succes door het lage aantal bezoekers. Het nagenoeg ontbreken van bezoekerspromotie en het feit dat de beurs plaatsvond tijdens de voorjaarsvakantie van Zuid waren daar bijna volledig debet aan. De organisatoren destijds hadden ervaring met beurzen, maar echt geen kennis van kerken en waarmee kerkelijk beheerders en bestuurders bezig zijn. Als je vrijwel niet adverteert en geen enkele mailing per post of e-mail verzend om kerken uit te nodigen, dan komt er ook bijna niemand. Ons voordeel: we kennen de doelgroep van haver tot gort en beschikken over onze eigen database met de adressen van alle kerken in heel Nederland.
Daarom: Kerkenbeurs Zuid 2020 in Goes!