Kerkenbeurs Nederland verschoven naar maart 2022

Onder druk van het toenemend aantal coronabesmettingen wordt Kerkenbeurs Nederland 2021 verschoven naar 24 en 25 maart 2022, wederom in Expo Houten. Kerkenbeurs is de facilitaire vakbeurs voor beheerders en bestuurders van kerken.

Organisator Helderblauw ziet zich genoodzaakt tot deze verschuiving door de onrust rond het aantal besmettingen. Volgens directeur Marco van de Wetering speelt een groeiend negatief sentiment rond evenementen de Kerkenbeurs en andere beurzen parten. “Er bestaat veel onzekerheid over de impact en ontwikkeling van de Delta-variant. Evenementen zijn daardoor al verboden of moeten voldoen aan strenge toegangscontroles. Voor beurzen geldt als doorstroomlocatie een soepeler regime. Niettemin hebben we te maken met beeldvorming waardoor veel exposanten de kat uit de boom kijken.”

Kerkenbeurs stond gepland op 7 en 8 oktober aanstaande. Helderblauw geeft aan na de zomerperiode niet voldoende tijd meer te hebben om een kwalitatief goede beurs neer te zetten. Ook bedrijven die nu afwachten hebben dan zelf ook onvoldoende tijd om zich voor te bereiden op de beurs.

Van de Wetering: “Veel beurzen worden verschoven, maar het is wel zuur. Onze branche zit al anderhalf jaar op slot. In het voorjaar was er bij exposanten én bezoekers juist veel enthousiasme dat er weer een Kerkenbeurs zou zijn in oktober. Helaas halen de ontwikkelingen rond corona ons nu in.”