Kerkenbeurs Nederland 2019 weer in Utrecht

Op 22 en 23 maart 2019 zal de landelijke Kerkenbeurs opnieuw plaatsvinden in de Utrechtse Jaarbeurs. Het is dan 10 jaar geleden dat de eerste beurseditie op dezelfde locatie werd georganiseerd.

Er was lange tijd sprake van dat de landelijke editie van Kerkenbeurs wellicht zou gaan verhuizen uit Utrecht. Directeur Marco van de Wetering licht toe waarom toch wordt gekozen voor de Jaarbeurs. "Jarenlang kon Hal 5 van de Jaarbeurs worden gehuurd volgens een all-inclusive concept. Dat hield in dat wij de hal, de stands, workshopruimten, meubilair en elektra huurden voor één vast bedrag. Het tarief was zo laag dat we dat op andere locaties alleen al kwijt zouden zijn aan standbouw. Ideaal voor een relatief kleine vakbeurs als de onze. Jaarbeurs kondigde vorig jaar echter aan dit zgn. 'HighFive-concept' te gaan loslaten.
Wij hebben alternatieven bekeken in Houten, Nijkerk, Gorinchem en Barneveld. In alle gevallen is de halhuur min of meer gelijk aan de nieuwe huur van hal 5 in de Jaarbeurs. De Kerkenbeurs verhuizen brengt dus geen financieel voordeel. Daarbij komt dat wij bezoekers van Kerkenbeurs Nederland 2017 hebben gevraagd wat zij een goed alternatief zouden vinden. Daarbij bleef Utrecht met stip op één staan vanwege de uitstekende centrale ligging en goede bereikbaarheid met het OV. Dat laatste is belangrijk omdat 48% van de bezoekers met het openbaar vervoer komt."

Voor de organisatie van Kerkenbeurs betekent het verdwijnen van het HighFive-concept een kostenstijging van ruim 60%. Scherp onderhandelen en inkopen heeft ertoe geleid dat de directe kostenstijging voor een basisstand beperkt blijft tot ruim 8%.

Uitgebreide informatie en tarieven zullen medio augustus 2018 bekend zijn. In september ontvangen oud-exposanten en andere bedrijven uitgebreide documentatie per post.