Kerkelijke communicatie

Alles wat mensen zeggen of niet zeggen, is communicatie. Of wat zij doen of niet doen. Binnen elke groep is communicatie het smeermiddel of het cement dat het geheel soepel bij elkaar kan houden. Dat geldt voor bedrijven, clubs, verenigingen én kerken. Communicatie is faciliterend aan het kerk-zijn. Het is een wetenschap met veel middelen en 'trucs' die ook in de kerk uiterst nuttig zijn.

Kerkelijke communicatie betekent kerkbladen, websites, een Facebookpagina, soms zelfs een eigen app voor smartphones. Welke teksten plaats je? Wat moet erin staan? Hoe ziet een aantrekkelijk kerkblad of website eruit? Persberichten voor lokale media, waaraan moeten die voldoen? Waar druk of print ik mijn kerkbladen en ander drukwerk?

Wie schrijft, die blijft, is een oud gezegde. Het klopt omdat je daardoor zichtbaar bent en blijft. Voor je eigen kerk en de omgeving.