Kerk & Gemeente Noord: 80% meer bezoekers

De eerste editie onder de naam Kerk & Gemeente Noord trok op 15 en 16 april 2016 ongeveer 80% meer bezoekers dan de voorgaande editie van de kerkenbeurs in Drachten. In totaal passeerden 542 bezoekers de entree van de beurs.

Onze ambitie bij overname van de Kerkenbeurs Noord-Nederland was om het aantal bezoekers te laten stijgen naar 500 à 600, verspreid over beide dagen. De bezoekers waren afkomstig uit 283 verschillende kerkelijke gemeenten, wat neerkomt op ongeveer 30% van de kerken in de noordelijke provincies.

Beursorganisator Marco van de Wetering over deze cijfers en de toekomst: "Op basis van de eerste reacties van de exposanten zijn wij tevreden. Het aantal bezoekers en spreiding over de kerken is zonder meer goede te noemen. Pluspunt bij deze editie ten opzichte van eerdere edities is dat onder de bezoekers nauwelijks beurstoeristen waren. De bezoekers kwamen gericht voor de aanwezige exposanten.

De komende periode zullen wij in overleg met onze relaties kijken naar het vervolg. De eerste exposanten hebben zich al gemeld voor een Kerk & Gemeente Noord in 2018. Drachten is ons goed bevallen, maar de beurs zou ook op een andere locatie in het noorden van ons land kunnen plaatsvinden."

De eerstvolgende editie van Kerk & Gemeente is de landelijke op 17 en 18 maart 2017 in de Jaarbeurs Utrecht.