Geld van de kerk: hoe ga je er wijs mee om?

Datum:
Vrijdag 20 november 2020
Aanvang:
Tijdsduur:
25 min.
Thema:
Groene Kerken, Duurzaamheid & Energiebeheer
Zaal:
Titel: Geld van de kerk: hoe ga je er wijs mee om?

Kom op tijd, voorkom hinder voor spreker en luisteraars!

Naam spreker:
Koert Jansen
Naam organisatie:
De Nieuwe Beurskoers
Over de spreker:
Koert Jansen is directeur van De Nieuwe Beurskoers. Tevens is hij directeur van impact investeerder Incluvest en werkzaam voor de PKN.
Programma toelichting onderwerp:
Bezorgd als we soms zijn over de bestaanszekerheid van onze kerk, zijn we soms geneigd op zoek te gaan naar een zo hoog mogelijk rendement op ons kerkelijk geld. Dat is begrijpelijk. Maar met deze eendimensionale blik doen we ons zelf en de wereld te kort. Met bijvoorbeeld duurzaam beleggen en impact investeren kunnen we bijdragen aan het behoud van de Schepping en iets van Bijbelse gerechtigheid laten zien. Of dat ten koste gaat van financieel rendement? Dat is maar zeer de vraag. Kom naar deze workshop om de mogelijkheden van betekenisvol geldbeheer te ontdekken.