Energiebeheer en Duurzaamheid

Zoals in alle delen van de samenleving wordt ook bij kerken steeds meer de urgentie gevoeld van 'zelf bijdragen aan een beter klimaat in de toekomst'. En, laten we eerlijk zijn, ook omdat er vaak veel geld mee bespaard kan worden.

Een lagere belasting voor het milieu is belangrijk, maar zal ook het nodige vragen. Als het gaat om geld, maar ook om kennis en een andere manier van denken. Dat kerken het serieus oppakken blijkt wel uit het succes van de Groen kerken, een gezamenlijke aanpak van de Protestantse Kerk in Nederland en verschillende andere organisaties.

Wanneer het gaat om het aantal kerken dat bezig is met energiebeheer en duurzaamheid, dan is dat het tweede belangrijkste onderwerp op facilitair gebied! Kerken zijn grote gebouwen, waarbij de grootste zaal slechts een paar uur per week wordt gebruikt. Gecombineerd met de hoge plafonds en vaak lage isolatiewaarde, valt er veel te winnen voor kerken.