Data en locaties Kerkenbeurzen Noord & Zuid 2020 bekend

Kerkenbeurs Noord gaat verhuizen naar de stad Groningen. Op 20 en 21 maart 2020 zal de regionale Kerkenbeurs voor de noordelijke provincies worden georganiseerd in Hanzeplaza. Deze professionele en goed geoutilleerde beurs- en congreslocatie bevindt zich op enkele minuten rijden van de snelweg A7.
In 2020 zal ook weer een Kerkenbeurs in het zuiden van het land worden georganiseerd. Op 3 en 4 april 2020 zal de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes het decor vormen voor Kerkenbeurs Zuid.

Directeur van de Kerkenbeurs, Marco van de Wetering, licht toe: "Kerkenbeurs Noord werd in 2011 voor het eerst georganiseerd als noordelijke kopie van onze landelijke Kerkenbeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Alfred Knorr Communicatie organiseerde die destijds in Fries Congrescentrum Drachten. Nadat wij de beurs overnamen in 2015 hebben wij Kerkenbeurs Noord tweemaal georganiseerd op dezelfde locatie in Drachten. Na de laatste editie in 2018, kregen wij van zowel bezoekers als exposanten de opmerking te kiezen voor een beter bereikbare plek. Ook mocht de uitstraling wel een tandje moderner. Hanzeplaza in Groningen voldoet volledig aan beide wensen."
De stad Groningen is vannuit alle delen van Groningen, Friesland en Drenthe uitstekend bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. De uitstraling van Hanzeplaza is zeer professioneel, maar ook 'gezellig' genoeg voor een kerkenbeurs.

Kerkenbeurs Zuid in Goes
Een opvallende keuze. In het verleden was er al eens een kerkenbeurs in Goes. Waarom nu weer terug naar dezelfde locatie? Van de Wetering: "In 2011 en 2014 organiseerde een lokale ondernemer een kerkenbeurs onder de naam 'Kerk & Monument'. Daarbij bleek dat ook het organiseren van een kerkenbeurs echt een vak is dat kennis en passie vereist. Niet alleen was de promotie slecht uitgevoerd, de datum midden in de voorjaarsvakantie van het zuiden was ook erg ongelukkig. In 2015 namen wij ook deze regionale kerkenbeurs over van de toenmalige eigenaren.
In 2018 organiseerden wij -mede op verzoek van een groep exposanten- een zuidelijke Kerkenbeurs in Breda. De eerste zonovergoten dagen van het jaar gooiden toen roet in het eten m.b.t. de bezoekersaantallen. Het advies van verschillende exposanten was om in 2020 wel een nieuwe editie in het zuiden te organiseren. Goes ligt in het midden van Zeeland, een provincie waar nog heel veel kerken zeer actief zijn. Voor bezoekers uit Zuidwest-Nederland geldt hetzelfde als bij bezoekers uit de noordelijke provincies: het aantal beheerders en bestuurders van kerken dat afreist naar de landelijke Kerkenbeurs in Utrecht is erg laag. Daarom regionale beurzen in beide landsdelen."