Beveiliging en Veiligheid

Betreffende de actualiteit van beveiliging en veiligheid citeren wij graag het platform Toekomst Religieus Erfgoed, waarin o.a. de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed participeert. Het platform constateert: "Twee grote branden dit jaar in kerken in Amstelveen en Limmen. Ze lijken het verhaal van verarming, verval en sluiting te illustreren. Maar de praktijk is dat kerkbesturen meer aan veiligheid en preventie doen dan ooit." (Bron: website Toekomst Religieus Erfgoed)

De recente branden in kerken in Limmen en Amstelveen hebben juist als positief gevolg dat kerken steeds actiever aan de slag gaan met het controleren en op orde brengen van hun beveiliging. Dat geldt eveneens voor inbraakpreventie;  hoewel inbraken meestal niet het landelijke nieuws halen, dragen ook die bij aan een groeiend gevoel van urgentie als het gaat om preventie van inbraak en brand.

Logisch dus dat 'Beveiliging & Veiligheid' een belangrijk thema is tijdens Kerkenbeurs 2019!