Nieuws

Voor het eerst zullen in één jaar twee regionale Kerkenbeurzen worden georganiseerd. In Drachten zal weer de Kerkenbeurs Noord plaatsvinden. Nieuw is Kerkenbeurs Zuid in de Grote Kerk in Breda.

Naast de inmiddels gebruikelijke Kerkenbeurs Noord-Nederland organiseert Helderblauw in het voorjaar van 2018 ook een Kerkenbeurs in Zuid-Nederland. Deze regionale editie zal worden georganiseerd in de Grote Kerk in Breda op 6 en 7 april.

Vandaag valt bij alle kerken in Nederland weer de nieuwe editie van Kerkmagazine op de mat. Deze keer met veel aandacht voor monumentale kerkgebouwen. Onderwerpen zijn onder meer:

Bij elke beurs krijgen alle exposanten van ons een eigen unieke code. Daarmee kunnen zij hun relaties uitnodigen de Kerkenbeurs te bezoeken. Met de code is een entreebewijs gratis bij registratie via onze website.

Tijdens de Kerkenbeurs Nederland 2017 stonden verspreid over de beursvloer acht foto's van kerken. Bezoekers konden meedoen aan een wedstrijd door te raden in welke plaats de afgebeelde kerk staat. In totaal deden ruim 100 bezoekers mee aan de wedstrijd.

De fotogalerij van Kerkenbeurs Nederland 2017 staat online. Op vrijdag 17 maart liep een groot gedeelte van de dag een fotograaf van de beursorganisatie over de beursvloer. De reportage geeft een goede impressie van de diversiteit aan exposanten en bezoekers.

De Kerkenbeurs Nederland 2017 in de Jaarbeurs Utrecht werd afgelopen vrijdag en zaterdag bezocht door 1.655 bezoekers. Dit jaar werd met name de vrijdag zeer goed bezocht, met ruim 300 bezoekers meer dan verwacht. De verhouding vrijdag/zaterdag was ongeveer tweederde/éénderde.

Tijdens de Kerkenbeurs op 17 en 18 maart 2017 in de Utrechtse Jaarbeurs, is een filmpje gemaakt. Deze geeft een goede impressie van exposanten, bezoekers en de sfeer op de beursvloer. Het filmpje is te bekijken via onderstaande link.

In deze tijd waarin veel kerken samengaan is het juist een uitdaging om door kleur en soms door schilderingen wanden, vloeren, meubels en glas in lood bij elkaar te brengen in een nieuwe stijl die zowel liturgisch verantwoord en maar ook multifunctioneel kan zijn.

Op zaterdag 18 maart 2017 zal op de Kerkenbeurs Nederland het nieuwste boek worden gepresenteerd van Eric van den Berg, online communicatie-expert. De titel van het boek is 'Gids voor online communicatie in de kerk'.

Bijna is het zover, Kerkenbeurs Nederland 2017 gaat open! Op 17 en 18 maart gaat in de Utrechtse Jaarbeurs de landelijke vakbeurs voor kerkelijk beheer en bestuur van start. Nergens in Nederland vindt u zoveel vertegenwoordigers van kerken en kerkelijk leveranciers onder één dak.

Voor leden van de kerkenraad, parochiebestuur of oudstenraad organiseert Kerkenbeurs Nederland op vrijdag 17 maart een speciale themasessie. Daarin onderwerpen die regelmatig een vraagstuk zijn voor kerkelijk bestuurders, ongeacht hun kerkelijke denominatie.

In samenwerking met diverse onafhankelijke organisaties, onze exposanten en kerkelijk beheerders, kan Kerkenbeurs Nederland weer een zeer actueel en relevant programma aanbieden.

Aan interieur en inrichting stellen kerken vandaag de dag andere eisen dan 20 jaar geleden. Praktisch en multifunctioneel zijn belangrijke criteria. Maar het mag ook weer mooi zijn. Esthetiek is belangrijk, zeker omdat dit bij kerken samenvalt met devotie.

Prominente politici als Alexander Pechtold (D66) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) hebben ieder een eigen visie op het instituut kerk. Toch slaan zij de handen in elkaar als het gaat om de toekomst van kerkgebouwen.

Sinds jaar en dag is 'Beeld & Geluid' een vast en populair onderwerp op de Kerkenbeurs. Over maar weinig zaken is zoveel te doen als over het geluid in de kerk! Technische vooruitgang biedt moderne en betaalbare oplossingen voor uiteenlopende problemen op dit gebied.

Muziek hoort thuis in de kerk, een kerk zonder muziek is onvoorstelbaar. In muziek kunnen we Gods aanwezigheid proeven. Muziek raakt. Muziek ontroert. Muziek verbindt ons met elkaar. Kerkmuziek voor Nu stimuleert kerken om muziek te maken.

Op vrijdag 17 maart 2017 verzorgt Stichting Kerkelijk Waardebeheer (SKW) een themasessie over het onderwerp 'Herbestemming/nevenbestemming van uw kerkgebouw'. Daarin worden drie actuele onderwerpen behandeld door de specialisten van SKW.

'Energiebeheer en duurzaamheid' is een belangrijk thema op de Kerkenbeurs Nederland. Logisch, er is bijna geen thema actueler op gebied van kerkelijk beheer. Niet alleen zijn kerken zich bewust van hun opdracht voor goed rentmeesterschap over de aarde.

Op vrijdag 17 maart vindt om 13.00 uur in Zaal Blauw van de Kerkenbeurs de presentatie van het boek Levende stenen, een theologie van kerkelijk vastgoed plaats.

Pagina's